Relațiile sexuale permise

c175b363699c4da9eec25ead8c56517d

Îmi amintesc de vremea adolescenței când tata ne spunea: “Fiți cinstite“. Acestea sunt cuvinte neșterse din mintea mea. Am înțeles de fapt ce vroia tata să ne transmită: “Păstrați-vă puritatea sexuală fetelor!”

Nu știu în ce măsură părinții le prezintă copiilor principiile lui Dumnezeu vizavi de sexualitate. Unii dintre ei își fac timp pentru copiii lor, pentru a le explica în detaliu care sunt aceste principii, le vorbesc despre relația intimă, despre scopul ei în viața omului și când ar trebui practicată. După ce copilul este bine pregătit, acesta va reuși să se păstreze pur, în ciuda ispitelor sexuale care îl vor asalta zi de zi, pe diferite căi.

Dacă ești părinte te încurajez să stai astăzi de vorbă cu copilul tău despre aceste lucruri, în cazul în care nu ai făcut-o până acum. Bineânțeles, trebuie să fie și vârsta la care copilul să înțeleagă ceea ce vrei să îi transmiți.

Tânărule, adolescentule, ție vreau să mă adresez în cele ce urmează, așa că te încurajez să citești mai departe.

Oare câți dintre tinerii de azi mai sunt curați din punct de vedere sexual?

Unii tineri, deși nu au de gând să se căsătorească, sunt implicați sexual într-o relație doar pentru a-și satisface propriile pofte. Alții se gândesc la căsătorie și îți vor spune că practică sexul, pentru a vedea dacă sunt compatibili sau nu din acest punct de vedere. O altă categorie consideră că este în regulă ceea ce fac, deoarece se iubesc. Greșit! Aceste argumente sunt în contradicție cu ceea ce Dumnezeu a hotărât în privința relației sexuale. El a decis ca aceasta să se desfășoare doar în cadrul căsătoriei!

Poate nu vrei să renunți la intimitate sexuală din teama că îl vei pierde pe cel cu care ai această relație. Oare ce contează cel mai mult? O viață alături de un om cu care să trăiești în neascultare de Dumnezeu și mai apoi să primești ca răsplată iadul sau ascultarea de Dumnezeu și în final să moștenești Cerul alături de El?

Eu te încurajez să asculți de Dumnezeu!

Dumnezeu nu tolerează acest păcat care se numește curvie! Vai de acel om care trăiește sfidând poruncile lui Dumnezeu!

Dacă nu ești căsătorit și practici relația sexuală, oprește-te. Renunță la ea. Dacă ți se sfârșește curând viața și mori în păcatul tău?

Poate că ești căsătorit și întreții relații sexuale și cu alte persoane. Astăzi este un semnal de alarmă și pentru tine. Pune capăt nelegiurii tale! Nu lăsa ca mânia lui Dumnezeu să te ajungă. Teme-te de Dumnezeu și mulțumește-te cu partenerul cu care ai făcut legământ, pentru toată viața!

Pocăiește-te! Dumnezeu te iartă de acest păcat dacă recunoști că ai greșit. Și niciodată nu își mai aduce aminte de el. Ce minunat Dumnezeu avem!

Dar să nu uiți că El te iubește și te-a creat pentru Cer. Prin Fiul Său Preaiaubit Isus și-a demonstrat această dragoste pentru tine.

Primește-l în inima ta pe Isus, Cel care a murit pentru păcatele tale… , și trăiește cu pasiune pentru El. În felul acesta vei ajunge sigur la destinația finală, moștenind Paradisul.

Doamne ai milă de noi!

În Biblie, în 1 Corinteni 6:11, găsim scris: “Nu ştiţi că cei nedrepţi nu vor moşteni Împărăţia lui Dumnezeu? Nu vă înşelaţi în privinţa aceasta: nici curvarii, nici închinătorii la idoli, nici preacurvarii, nici malahii (cei ce se masturbează), nici sodomiţii (homosexualii), nici hoţii, nici cei lacomi, nici beţivii, nici defăimătorii, nici răpăreţii nu vor moşteni Împărăţia lui Dumnezeu.  Şi aşa eraţi unii din voi! Dar aţi fost spălaţi, aţi fost sfinţiţi, aţi fost socotiţi neprihăniţi, în Numele Domnului Isus Hristos şi prin Duhul Dumnezeului nostru”.

Fugiţi de curvie! Orice alt păcat, pe care-l face omul, este un păcat săvârşit afară din trup; dar cine curveşte, păcătuieşte împotriva trupului său.  Nu ştiţi că trupul vostru este Templul Duhului Sfânt care locuieşte în voi şi pe care L-aţi primit dela Dumnezeu? Şi că voi nu sunteţi ai voştri?  Căci aţi fost cumpăraţi cu un preţ. Proslăviţi dar pe Dumnezeu în trupul şi în duhul vostru, care sunt ale lui Dumnezeu”. (1 Corinteni 6:18,19,20)

Melania Leinfellner

3 thoughts on “Relațiile sexuale permise

Lasă un răspuns

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s