Promite și împlinește!

images (1)

“Mă  voi ruga pentru tine, te voi vizita, îți voi scrie când ajung acasă, îți voi cumpăra lucrul pe care ți l-ai dorit foarte mult sau pot fi promisiuni și mai mari. Promisiuni pe care oamenii se grăbesc să le facă, din politețe sau poate chiar dintr-o inimă sinceră, însă în minutul următor ori vor uita ce au afirmat, ori își vor da seama că au vorbit într-un mod pripit și că nu vor fi în măsură să le realizeze vreodată.

Când vezi că zilele trec una după alta fără ca promisiunile ce ți-au fost făcute să se materializeze, vei fi ispitit să judeci și încrederea în acele persoane să îți scadă.

Fii omul care își ține cuvântul! Dacă realizezi că nu vei reuși să pui în aplicare ceea ce ai promis, aceasta nu-i o tragedie. Însă trebuie să îți faci curaj și să-i vorbești celeilalte persoane despre asta, cerându-ți iertare. Nu lăsă lucrurile nerezolvate!

Poate că pe viitor te va ajuta un carnețel, în care să îți notezi lucrurile pe care trebuie să le îndeplinești. În cazul meu, acest lucru funcționează.

Dar să nu fiu prea negativistă, ci să recunosc că există și categoria celor care promit ceva și se țin de cuvânt. Fac eu parte din această categorie?

În cele din urmă, voi accentua din nou: “Fii omul care își ține cuvântul!” Cât de plăcut este acel om.

Melania Leinfellner

 

4 thoughts on “Promite și împlinește!

 1. Cuvantul a aparut dupa om , pentru comunicare , nerespectarea lui intrerupe comunicarea .
  In alt inteles , nerespectarea cuvantului , care este exprimarea gandirii noastre , presupune lipsa de respect de sine .
  Omul are doua urechi pentru a asculta bine , o gura pentru a spune mai putin decat aude . Trebuie gandit ceea ce spunem luandu-ne raspunderea ideplinriii si respectarii cuvintelor , pe care ceilalti le aud de la noi .
  Este minunat sa fi om de cuvant , lumea te va iubi si va avea incredere in tine iar, tu vei simti o liniste sufleteasca care este expresia neaindatoririi fata de cei care te-au ascultat.!!!!

  Like

  1. Să fii om de cuvânt: “lumea te va iubi și va încredere în tine” așa cum a-ți afirmat și dumneavoastră. Frumos.
   Doamne ajută-ne !
   O zi minunată vă doresc, doamna Viorica.

   Like

 2. Foarte adevărat spui, dragă Melania. Să ne respectăm cuvântul este foarte importat, atât faţă de oameni dar mai ales faţă de Dumnezeu!
  Să evităm să face promisiuni, dacă ştim că nu le îndeplinim. Eu nu fac promisiuni şi nici nu cred în promisiunile făcute de alţii!
  O zi minunată îţi doresc, Melania! 🙂

  Like

  1. Suntem responsabili de cuvântul dat cuiva.
   Cine nu promite, se scutește eventual de vorbele oamenilor care l-ar putea considera neserios, în cazul în care acesta nu și-ar ține promisiunea.
   Doamne ajută-ne să fim oameni de încredere! 🙂
   Te pup Ștefania 🙂

   Like

Lasă un răspuns

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s