Permis de conducere, dar fără merit

hi Am luat examenul pentru permisul de conducere, dar fără să-l fi meritat din plin. 🙂 De ce spun acest lucru?
Pentru că am depășit cele 5 minute în care trebuia efectuată proba poligonului.
Interesant este, că cel ce mă supraveghea a hotărât să îmi dea șansa de a continua.
Deși aveam spectatori, nici unul dintre aceștia nu a protestat.
Am realizat că sunt admisă.
Această experientă mă duce cu gândul la atitudinea de milă, de îngăduință pe care ar trebui să o avem în relațiile cu cei din jur.
Dacă mă gândesc la Dumnezeu, nu pot să fiu decât uimită de îndelunga răbdare pe care o are față de slăbiciunile omului.
Deși pământeanul este atât de convins că prin propriile forțe se poate ridica și poate să își continue viața fără intervenția Creatorului, la un moment dat își vede neputința și capitulează înaintea Lui, cerându-I mila. Și este ajutat.
Câtă frumusețe poate exista în Dumnezeul nostru!
Dacă cel luat din țărâna pământului reușește într-o anumită măsură să demonstreze empatie față de aproapele său, cu mult mai mult Cel care a pus duh de viața în opera Sa și anume în om, își va demonstra îndelunga Lui răbdare față de acesta.
Însă, totul are o limită.

Melania L.

8 thoughts on “Permis de conducere, dar fără merit

    1. Dumnezeu are milă de om și nu îl pedepsește automat după ce îi calcă în picioare principiile. Așteaptă…îi trimite semnale că il iubește și îi vorbește despre viața veșnică alături de El. Un individ ascultă și împlinește ceea ce i se cere, însă altul întoarce spatele lui Dumnezeu. În felul acesta Iadul cu foc și pucioasă este ceea ce îl așteaptă.

      Like

  1. Draga Melania , daca altcineva sau altceva decat principiile oamenilor a hotarat ca ti se cuvine sa primesti permisul , nu se poate spune ca este nemeritat ?! povestea permisului meu este confirmarea ca atunci cand trebuie sa se intamle ceva toate fortele actioneaza in acea directie .
    Ma bucur ca AI MERITAT sa te bucuri pentru reusita .Sa fie cu noroc !

    Like

  2. Când am spus că nu am meritat să îmi iau permisul, a fost tocmai pt că am depășit cele 5 minute alocate probei. E important că l-am obținut.
    Doamna Viorica, sunteți drăguță. Va doresc o zi frumoasă.

    Like

Lasă un răspuns