Ai motive să te bucuri?

O stare de bucurie te cuprinde atunci când cineva îți oferă un cadou inedit, când te căsătorești, când salariul ți se mărește când ești promovat la locul de muncă, atunci când scrii o carte sau când obiectivele tale și-au atins ținta, etc.
Este posibil ca viața omului să se desfășoare doar în sunetul muzicii plăcute?
Ei bine, realitatea ne infirmă acest lucru.
Într-o grădină, alături de florile ce te încântă cu coloritul lor, cresc și buruieni ce trebuiesc extirpate. Atunci când renunți la lenevie te vei bucura de rezultatul obținut.
Familia, poate experimenta bucuria venirii pe lume a unui copil sănătos, dar poate trăi și drama de a purta în brațele ei un copil cu dizabilități.
Situația financiară, materială pentru un individ este înfloritoare, însă vecinul lui sau popoarele care locuiesc în țări subdezvoltate trăiesc într-o sărăcie lucie.
Tu, poate te bucuri de armonia căminului tău, în schimb alții experimentează traumele divorțului.   299516903_1fd9a0ad92                                              
Și lista rămâne deschisă.
Având această imagine despre lumea în care trăiești iți vei spune că pe bună dreptate, unii nu au motive serioase care să le inducă starea de bucurie.
Dar vei fi surprins să descoperi că există o categorie de oameni, care cu toate că ar avea argumente verosimile pentru a se lamenta, ei totuși nu o fac ci aleg să să se bucure în mijlocul suferinței lor.
Acest mod de raportare la situație, se datorează faptului că ei au căutat cu seriozitate soluția de a evada din strânsoarea în care se aflau și au continuat să sape adânc până ce au găsit comoara care este adevărata sursă pentru fericirea lor.
Și aceasta își are locuința pe teritoriul mănos și sfânt al Bibliei.
Ei și-au însușit fiecare promisiune ce le-a fost făgăduită pe paginile ei și în felul acesta au găsit odihnă în sufletele lor, chiar și atunci când erau în mijlocul obstacolelor.
Te provoc astăzi să le urmezi exemplul pentru ca să cunoști ce înseamnă să te bucuri în Domnul în orice împrejurare. JoyOfTheLord-324x400
Dacă Isus este Domnul și Mântuitorul tău personal și nu te complaci în păcate, atunci ai toată șansa să ai o viață unde bucuria să fie la cote maxime.
Te copleșește suferința? Ai oportunitatea chiar acum să experimentezi bucurie în locul plânsului, pace în schimbul agitației interioare și eliberarea din orice captivitate. Și acest lucru se realizează prin așezarea vieții tale afectată de păcat în cel mai sigur loc, care se cheamă Crucea Domnului Isus.
Melania L.
Advertisements

6 thoughts on “Ai motive să te bucuri?

  1. Sigur că bucuria proprie este mai intensă atunci când este comparată cu situaţiile mai puţin fericite prin care trec semeni de-ai noştri. Dar nu ştiu dacă genul acesta de bucurie este cel ce merită a fi cultivat pentru că el este şi izvorul deznădejdii atunci realizezi că crucea ce ţi-a fost dată s-o duci este mai grea şi drumul tău este mai anevoios. Nu raportându-ne la alţii aflăm cât de fericiţi sau de nefericiţi suntem noi. Important este, cred eu, să învăţăm să descoperim fericirea în lucrurile mici şi mărunte ce ne înconjoară. Priveliştea unui nor pufos, a unei flori, a unei gâze, o simplă frunză ce ţi se aşează-n păr, zâmbetul unui om pe care-l întâlneşti, toate aceste ar trebui să fie motive la fel de mari de bucurie cum sunt şi întâmplările “mai mari”, “mai importante” din viaţa noastră. Uneori, fără vreun motiv aparent, simt nevoia să citesc “Acatistul de mulţumire”. Şi dintr-o dată, viaţa mi se înseninează şi lucrurile capătă un alt sens.

    Like

Lasă un răspuns

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s