18 thoughts on “Raiul și Iadul!

   1. Pai, habar n-m cum sa explic, dar hai ca incerc. In mare parte depinde de noi sa fim fericiti sau nefericiti, aici pe Pamant. Percep Raiul ca o stare de bine, iar aceasta stare o avem uneori chiar legat de maruntisuri. o dimineata sau o seara superba, o floare care a inflorit sau soarele rasarit dintre nori. Sigur exemplele pot continua…

    Like

  1. Am încercat și eu să explic ce înseamnă Raiul din perspectiva Bibliei. Îl găsești mai jos la comentariul doamnei Viorica. Sper că nu te superi că nu am mai repetat același lucru și aici. O seară frumoasă îți doresc! 🙂

   Like

 1. Eu,cu respect vreau sa spun ca Raiul nu este aici pe pamant,Atunci pentru ce luptam?Pentru ce asteptam rapirea?,Pentru ce a spus Domnul sa nu ne facem comori pe pamant,pentru ca aici vor ramane iar asta nu e tot!Daca vrem ,raspunsul il gasim in Cuvant!

  Like

  1. Da, draga Luminița, Biblia ne arată cum putem ajunge să moștenim veșnicia alături de El. Știm că răsplata pentru faptul că L-am crezut și am trăit onorându-L, va fi Raiul pe care il vom petrece alături de El.
   Dumnezeu să fie si cu tine, la fiecare pas al tău!

   Like

 2. Raiul , in intelegerea mea, este un cuvant care descrie un “loc ” in care nu este durere si suferinta . Un nivel al universului unde atractia materiei , in forma perceputa de simturile noastre , si care ne aduce atata suferinta , nu se mai manifesta.
  Atat de mare este atractia materialului incat suntem inconstienti de existenta opusului , a spiritului . Chiar si adevarata iubire o confundam cu cea materiala ,a trupului.
  Cred ca nu avem inca dezvoltat cel de al saselea simt , necesar perceperii spiritului , pentru al cunoaste asa cum am reusit sa cunoastem materia .
  Atunci probabil ni se va clarifica ce am numit iad si rai in stadiul de evolutie umana in care ne aflam azi .
  Noi oamenii ,am inceput sa devinim constienti de faptul , ca existenta noastra nu este numai ceea ce este perceptibil cu cele cinci simturi si incearca sa faca primii pasi in evolutia pentru cunoasterea “raiului”.
  Din experienta mea , constientizarea existentei spiritului aduce o firimitura din “rai” in viata noastra pe pamant . Va doresc din suflet sa simtiti la fel , si veti simti ca viata nu este numai suferinta si lupta pentru dobandire de material .

  Like

  1. Mă bucur doamna Viorica, pentru faptul că întrebarea de mai sus v-a determinat să va gândiți la ce înseamnă Raiul!
   În lume există binele si răul. Avem de a face cu întunericul si lumina. Există Dumnezeu și satan.
   Există Rai și iad.
   Dumnezeu este neprihănire și cei ce îl urmează pe El cu siguranța vor moșteni Cerul alături de El sau putem spune, vor moșteni Raiul împreună. Cât de minunat va fi!
   Cei ce se împotrivesc lui Dumnezeu și ascultă minciunile diavolului nu fac decât să aibă aici pe pământ o viață neâmplinită dar și la final ca și răsplată, iadul.
   Știi unde mergi dacă te-ai asigurat! 🙂
   Această asigurare o avem atunci când iL acceptăm pe Domnul Isus ca și singura jertfă pentru păcatele noastre.
   Oamenii complică lucrurile.
   Biblia este singurul ghid care ne conduce în așa fel încât să nu ne râtăcim pe calea noastră către Cer.
   Când Domnul Isus stătea atârnat pe cruce, unul dintre cei doi tâlhari a primit din partea lui Isus următoarele cuvinte: ” Astăzi vei fi cu mine în Rai”
   Acolo unde este Isus, acolo este Raiul.
   Îl urmez cu adevărat pe El?
   Atunci mă voi bucura de răsplata cerească în Raiul Lui!
   Dumnezeu să va binecuvânteze cu această minune: să moșteniți Raiul alături de El! 🙂

   Like

 3. Un credincios care a facut LEGAMANTUL si traieste zilnic cu Domnul Isus ( singurul mijlocitor intre Dumnezeu si om ) nu are nici o indoiala caci el are deja viata vesnica de aici de pe pamant si pentru el moartea e doar un pas in bratele Tatalui care il asteapta cu bucurie .

  Cine crede în Fiul are viaţa veşnică; dar cine nu crede în Fiul nu va vedea viaţa, ci mânia lui Dumnezeu rămâne peste el.” Ioan 3:36

  Adevărat, adevărat vă spun că cine ascultă cuvintele Mele şi crede în Cel ce M-a trimis are viaţa veşnică şi nu vine la judecată, ci a trecut din moarte la viaţă. Ioan 5:24

  Like

Lasă un răspuns

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s