Îți pasă sau cât de mult îți pasă?

images

L-am întâlnit cu mulți ani în urmă pe culoarul unui tren. Era cam de vârsta a treia. O mare frământare îi măcina oasele. Acest bărbat avea nevoie de ajutor. Nu știa care ar fi soluția pentru problema lui. La cuvintele pe care le-a rostit nu a primit nici un răspuns. Mă gândesc și acum la cât de insensibilă am fost față de durerea acelui individ. Puteam fi pentru el ca și apa proaspătă pentru cel ce este căzut în leșin din cauza căldurii. Regret că nu am procedat diferit.
Câtă suferință există în lume! Câte întrebări la care oamenii nu primesc răspunsuri! Câtă teamă de necunoscut! Câtă indiferență față de nevoia celuilalt! Cât strigăt după ajutor!
Suntem confortabili, centrați doar asupra noastră pentru a ne satisface dorințele.
Eu zic că trebuie să ne autoverificăm pentru a vedea ce atitudine avem față de nevoia semenului și dacă trebuie să ne schimbăm, să purcedem chiar acum!
“Iubește-ți aproapele ca pe tine însuți!”
Melania L.

6 thoughts on “Îți pasă sau cât de mult îți pasă?

  1. Asa trebuie sa facem sa ne autoverificam sa incercam sa nu mai fim insensibili la durerile celorlalti. Din pacate s-a lucrat din umbra pentru ca oamenii sa ajunga mai mult in sfera materiala unde se dezvolta egoismul, orgoliul, judecata aproapelui si tot ce-i mai rau . Toate acestea il duce pe om spre pieire . Sa ne rugam si sa incercam sa ne facem zilnic cercetarea constiintei , sa vedem ce si unde am gresit pentru a nu mai repeta greselile si indiferenta. D-zeu ne va judeca pentru faptele noastre nu pentru belsugul material si 0 spiritual/ iti doresc numai bine si sarbatoarea Floriilor in pace si binecuvantare.

    Like

    1. Așa este Maria. Dar dacă tu personal mai uiți de tine si te apleci și la nevoia celui de lângă tine, vei fi cu adevarat satisfăcută. O zi minunată îți doresc, dragă Maria Magdalena! 🙂

      Like

Lasă un răspuns

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s