Ce fel de model sunt?

Dragostea..Ar fi de dorit să vorbim doar despre frumusețea și însemnătatea ei în viața unui om dar realitatea ne dovedește existența unei mari potrivnice a acesteia și este una urâtă, dezgustătoare…și pe deasupra se cheamă și ura!
Este clar evidențiată în viața unor persoane. Acestea nu par să fie liniștite până nu realizează ceea ce își propun. Pentru aceasta parcă își consumă toată energia având ca și țel distrugerea, la nivel de individ sau în masă, riscând mult în ideea de a-și atinge scopul. Modul lor hidos de trai îl ridică la nivel de virtute.
Iubirea necondiționată, viață trăită în neprihănire, lipsesc cu desăvârșire de pe lista priorităților lor în viață.
Ce mare contrast între dragoste și ură, între o viață bazată pe principiile lui Dumnezeu și un stil de trai propriu caracterizat prin respingerea totală a tot ce înseamnă frumos, curat, moralitate, sfințenie, bună conduită.
Rămânem cu un gust amar când vedem astfel de persoane care nu au înțeles ce înseamnă adevărata viață și nici cum ar trebui să și-o trăiască.
Dacă ai avut contact cu persoane de genul acesta, te-ai limitat doar la a le judeca?
Ai văzut dincolo de această perdea neagră ce le-a acoperit ființa? Și ai realizat că există acolo un strigăt după ajutor care necesită intervenție urgentă?
Renunță la atitudinea de dispreț față de persoana lor și înlocuiește-o cu cea a Bunului Samaritean prin a le lega rănile care miroase greu.
Compasiunea demonstrată va contribui la vindecarea lor cât și la schimbarea perspectivei lor asupra vieții.
Dacă tu personal ai avut o perioadă în viață în care ai trăit în ignoranță față de Dumnezeu și asta te-a costat enorm, cred că nu vei fi impasibil ci vei fi grabnic să ajuți în situația descrisă mai sus.
Când realizezi cât de mult bine ți-a făcut Dumnezeu și cum ți-a restaurat viața și ce înseamnă să fii în Împărăția Lui, inima ta se va dărui total în a oferi ajutorul de care aceștia au nevoie.
Care-i imaginea pe care o lași în urma ta?
Când cineva te privește poate să afirme că te asemeni cu Domnul Isus, modelul Perfect de urmat?
Pentru că suntem nimic fără Tine, te invităm cu drag să ne fii alături pentru veșnicie, Doamne!

                                                                                                Melania L.

MelaLinesTransparent

compassion

Advertisements

20 thoughts on “Ce fel de model sunt?

 1. Esti o scumpa Melanie, nici nu te vedeam facand altceva, decat a fii o incurajare pentru altii, Domnul sa te ajute sa fii o carte deschisa pentru cei ce au nevoie de incurajare!

  Like

 2. “Domnul îi iubeşte pe credincioşi, pe altruişti, pe stăruitori. Şi nu mai puţin pe curajoşi, pe cuviincioşi, pe inteligenţi. Frica, obrăznicia şi prostia nu-s plăcute lui Hristos.”

  Nicolae Steinhardt în Dăruind vei dobândi. Cuvinte de credinţă

  Like

 3. Melania scumpa ,este foarte adevarat tot ce gandesti , sentimentul meu fata de cei care sunt stapaniti de ura este compatimirea , nu-i judec, incerc sa-i inteleg . Acesti oameni sunt frustati poate, de ceva in viata si nu au capacitatea sa faca lumina in a vedea adevarul , trebuie sa ne fie mila de ei de ceea ce li se intampla si sa-i ajutam . Desi am observat ca nu intotdeauna sunt deschisi pentru a se corecta .
  Dumnezeu sa-i lumineaze ca uara sa se indeparteaza din sufletele lor.

  Like

 4. Compasiunea, este sentimentul care ma cuprinde, cand vad pe unii semeni ai nostri care raspandesc in jurul lor, rautacisme sau ura. Nu-i judec, n-am eu acest drept, insa incerc sa-i inteleg, nici nu sunt indiferenta, incerc atat cat imi permite cineva, sa-i arat unde si ce este gresit in faptele sale.
  Nu poti intra in viata unui om, ai savarsi un pacat, incalcandu-i intimitatea. L-ai inversuna si mai tare, spre ura, spre razbunare. Nu-l poti face atent la invataturile biblice, cand el pur si simplu te ignora, pentru ca atunci le-ar blama si mai mult, din inversunare.
  Cel mult, ceea ce putem face, este sa ne rugam lui Dumnezeu sa-i lumineze mintea si sufletul si sa-l indrume pe calea cea dreapta.
  Pe cei ce savarsesc fapte urate, sa-i acceptam cu dragoste frateasca fara a le reprosa nimic, fara ai acuza, pur si simplu noi sa le fim un exemplu bun, sa ne urmam drumul nostru in integritate, iar ei, daca au urechi de auzit, aud, iar daca au ochi de vazut, vor vedea si singur se vor opri si vor cauta calea cea buna, cu ajutorul Domnului!
  E ca la scoala, nu-i poti baga fortat, unui copil, matematica, in cap. Asa nu poti forta o persoana sa urmeze invataturile biblice. Cel putin asta am vazut eu privind in jurul meu.
  O seara binecuvantata iti doresc, Melania draga! 🙂

  Like

 5. Mulțumesc Stefania pentru cuvintele tale. Îmi place ceea ce ai afirmat..”pur și simplu noi să le fim un exemplu bun”..Atunci când ne facem partea și Dumnezeu și-o va face pe a Lui.
  Te pup Ștefania, și o zi excelentă să ai! 🙂

  Like

 6. Multumesc Melania ptr. gandurile tale!Cat de adevarat si adanc este mesajul acestei postari!
  M-a cercetat in cele mai adanci coltisoare… Dragostea si compasiunea sunt trasaturi dumezeiesti.
  Ca si fiica a Regelui suprem sunt chemata sa raspandesc dragostea Lui si compasiunea Lui. Problema este ca sunt limitata de natura aceasta umana, cazuta, de firea mea. De aceea resentimente cumulate in multi ani de slujire din dragoste si sacrificiu neconditionat, devin piedici. Rugaciunea mea este ca Domnul sa ma ierte ca am avut asteptari. Dragostea desavarsita nu asteapta nimic in schimb! Ea pur si simplu se daruie! De-alungul acestor ani, cuvintele mele au produs rani, in loc sa lege rani. Domne iarta-ma!
  De asemenea ma rog Domnului sa taie si sa elimine amaraciunea din sufletul meu in asa fel incat sa pot sluji si iubi pe acei care au ramas langa mine si au nevoie de mine. Ma rog Domnului Dumezeu, Regelui suprem, sa ma ajute sa accept faptul ca unii pur si simplu nu pot sa inteleaga acest mod de a iubi si jertfi!
  Ma rog Domnului sa ma ajute sa fiu model de dragoste si de jertfa ptr. cei pe care El i-a pus in viata mea, in asa fel incat ei sa-L urmeze pe Dumnezeu si sa ii aduca Lui toata inchinarea lor!

  Like

Lasă un răspuns

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s