Viața și moartea

MelaLinesTransparent

Viața este frumoasă dar se poate sfârși într-un mod subit. Nu putem ști când vom îmbrățișa pentru ultima oară o persoană iubită sau care va fi ultimul cuvânt pe care-l vom adresa cuiva și nici refrenul pe care-l vom cânta înainte ca inima noastră să înceteze să mai bată. Suntem pe deplin conștienți de faptul că nu avem nici cel mai mic gram de putere pentru a direcționa lucrurile după bunul nostru plac în ideea de a ocoli acest eveniment și care apare când ne așteptăm mai puțin (moartea).
E sfâșietor momentul despărțirii, însă durerea poate fi suportabilă când avem convingerea reântâlnirii în Cer cu cel ce a plecat.
Atunci când anumite persoane publice încetează din viață, jalea cuprinde mase mari de oameni, iar mass-media nu contenește în a ne informa amănunțit despre viața lor deși unii din ei sfârșesc prin a fi măcinați și distruși de droguri, sau adânciți în imoralitate. Exemplul lor deloc pozitiv ar trebui să trezească în noi dorința de a ne raporta la viață într-un mod diferit, iubindu-L pe Dumnezeu și trăind după standardele Lui.
S-ar putea să te declari creștin, dar acest nume să fie într-o mare contradicție cu viața pe care o trăiești.
Prin faptul că Dumnezeu nu te-a pedepsit automat în urma păcatului pe care l-ai comis, asta nu înseamnă că nu îl urăște sau că își coboară standardele, ci are o îndelungă răbdare cu tine pentru că te iubește și așteaptă să te trezești din adormirea ta.
O demonstrație clară a dragostei Lui pentru tine este Isus Hristos, fiul Lui care a venit în lume, a trăit o viață imaculată și apoi a murit în locul tău.
Acceptând acest cadou de mare preț, viața ta se va schimba și când îți va suna ceasul de plecare vei fi fără teamă pentru că vei ști încotro te îndrepți.

                                                                                                 Melania L.
                                    MelaLinesTransparent
pict_full_christ
Advertisements

21 thoughts on “Viața și moartea

 1. ai dreptate Vali, sfarsitul lumii nu va fi cand unii stabilesc, ci doar Dumnezeu stie data precisa. Ce trebuie sa ne preocupe, e dorinta de a trai o viata cat mai curata, asa cum am sti ca la urmatorul pas ar trebui sa trecem pragul Cerului. Suntem gata? . Dumnezeu sa te binecuvanteze!

  Like

 2. Sfarsitul lumii nu se refera la disparitia completa a acestui pamant si a omenirii, ci la o transformare de mare amploare: ” Apoi am văzut un cer nou şi un pământ nou; pentru că cerul dintâi şi pământul dintâi pieriseră, şi marea nu mai era.” Pierisera inseamna nu neaparat ca au disparut fara urma, ci doar ca acelea vechi nu mai erau… si, daca sunt transformate, sunt ca si cum ar fi altele (sa nu uitam ca aceste lucruri le erau transmise oamenilor care traiau in urma cu 2000 de ani si care nu excelau in exprimari pretentioase). In toate mediile (atat religioase cat si stiintifice) se vorbeste tot mai mult despre necesitatea transformarii oamenilor din punct de vedere spiritual, respectiv al constiintei. Cu totii devenim tot mai constienti ca ne indreptam spre prapastie: ne distrugem planeta, noi – ca oameni – nu mai avem morala, omenie si nu mai stim sa ne iubim… Este imperios ca toate acestea sa inceteze pana cand nu ne spulberam planeta, la propriu. Dar noi, care suntem crestini si credem in iubirea lui Dumnezeu pentru noi, stim ca El nu va ingadui sa ajungem pana acolo ci ne va opri si va schimba ceea ce trebuie schimbat. Apocalipsa este traducerea cuvantului grecesc ” apokálypsis” care inseamna descoperire, revelatie… nicidecum sfarsit… Este adevarat, orice nou inceput presupune sfarsitul a ce a fost inainte… dar asta nu inseamna ca trebuie sa credem ca vom disparea…
  Noi stim ca Dumnezeu are puterea de a schimba lucrurile rele in lucruri benefice… De asemenea, stim ca orice schimbare presupune o criza anterioara… Priviti criza mondiala prin care trecem (nici macar nu conteaza daca ea e reala sau e doar o manipulare), ea este necesara pentru a acutiza niste conflicte care vor genera acele schimbari…
  Nici eu nu cred ca maine va disparea pamantul, cu tot ce e pe el (cu atat mai mult cu cat Dumnezeu a promis ca nu va mai exista ceva in genul potopului)… dar cred ca va trebui ca omenirea sa treaca prin zbateri dureroase, in acest proces de transformare, pentru ca altfel nu se poate, pur si simplu…

  Like

  1. Cat suntem de transparenti in fata Lui, si cat il ofenseaza relele lumii intregi, dar cu toate astea El are rabdare cu bietul om,,,,unele lucruri sunt taince pt noi, in ceea ce priveste viitorul, dar preocuparea de baza sa ne fie aceea de a trai in asa fel incat sa-i aducem cinste prin tot ce facem. O zi minunata Sorina.

   Like

   1. Amin!
    Relele noastre nu doar il ofenseaza pe Dumnezeu ci ne dauneaza tuturor: noua (fiintelor pamantene), naturii, chiar si lumii spirituale… Din pacate, acest proces va continua pana vom ajunge in fundul gropii… si abia atunci vom avea o singura alegere: aceea de a merge in sus… Vestea cea buna, insa, este ca fundul gropii e la mica distanta, in timp: atat de pervertita a devenit omenirea, incat acel moment poate fi doar foarte, foarte aproape… 😉

    Like

 3. cred personal ca ar fi bine sa nu uitam defapt subiectul acestei postari si ce a vrut autorul sa spuna….sa privim cu mai mult interes la apocalipsa vietii noastre si nu a pamîntului caci cel mai important lucru e nu cînd pleci de pe pamînt ci cum pleci cînd ti se încheie capitolul vietii tale pe acest pamînt.

  32 Adevărat vă spun că nu va trece neamul acesta, până când se vor împlini toate aceste lucruri.
  33 Cerul şi pământul vor trece, dar cuvintele Mele nu vor trece.
  Mat 24.35;
  34 Luaţi seama la voi înşivă, ca nu cumva să vi se îngreuieze inimile cu îmbuibare de mâncare şi băutură şi cu îngrijorările vieţii acesteia, şi astfel ziua aceea să vină fără veste asupra voastră.
  Rom 13.13; 1Tes 5.6; 1Pet 4.7;
  35 Căci ziua aceea va veni ca un laţ peste toţi cei ce locuiesc pe toată faţa pământului.
  1Tes 5.2; 2Pet 3.10; Apoc 3.3; Apoc 16.15;
  36 Vegheaţi, dar, în tot timpul şi rugaţi-vă, ca să aveţi putere să scăpaţi de toate lucrurile acestea care se vor întâmpla şi să staţi în picioare înaintea Fiului omului.”
  Mat 24.42; Mat 25.13; Marc 13.33; Luca 18.1; Ps 1.5; Efes 6.13;

  Like

 4. Foarte frumos scris .In completare eu nu cred in sfarsitul aceste vieti pamantene pana cand ea nu va atinge evolutia pe care a inscris-o Dumnezeu in codul sau sfant pe care toate vietuitoarele il purtam , numai ca evolutia se infaptuieste pe cele doua cai : de voie sau de nevoie . Sa ne rugam si sa ne trezim cu totii pentru a evolua in directia lui cu intelepciune si nu cu lovituri . Aceasta depinde numai de noi si asa vom suporta consecintele .
  Sarbatori fericite cu multa iluminare spirituala va doresc !!!

  Like

 5. Multumesc frumos doamna Viorica. Exista un lucru pe care il stim cu exactitate, si anume cand ne-am nascut…dar cand vom inceta din viata, si cand va fi sfarsitul acestei lumi, nu stim, Dumnezeu e in masura sa raspunda la toate acestea, doar El. Cand ma gandesc la faptul ca nici un fir de par nu cade fara stirea Lui… Ce Dumnezeu mare avem, si cat e de interesat de cele mai mici detalii din viata noastra!. Cum sa nu-L iubim, si sa ne dorim sa fim gata cand ne va chema pentru a fi cu El pentru totdeauna! Doamna Viorica va doresc si eu sarbatori binecuvantate alaturi de Domnul Isus, si familia dumneavoastra. Poate ne intalnim intr-o zi in Izrael, deoarece si eu apartin acestui popor! 🙂 Va imbratisez cu drag!

  Like

 6. I like what you wrote, only God knows the truth, for me each day or night I tell him to do what he want to do, even if is the end (death). I never been afraid of death, in Mexico where I am from, they teach us to embrace death because we will be with him in a better life.

  Like

  1. Dear Doris, is so nice to see that you have a relation with God, and because of this you have a very good attitude. Can be storm arround us, but because He is with us in the boat we stay relax. Until we will see face in face, let-s love Jesus with all our hearts, because He deserve it!
   I wish you also a very good days and many blessings from God to you and your dear family. I hug you!!!!!

   Like

 7. Eu nu-mi fac griji pentru ziua de maine, care nici macar nu-mi apartine, insa, incerc sa ma fac vrednica s-o primesc in, dar! Mi-am amintit o cantare: “Cand Isus Hristos M-a Mantuit”
  Când Isus Hristos m-a mântuit
  Har din harul Său, El mi-a dăruit
  Pacea Lui mă face fericit
  Şi mă-ndeamnă-ntr-una
  Să îi cânt.

  Doamne, Te slăvesc
  Şi îţi mulţumesc
  Pentru bunătatea-Ţi mare
  Pentru incercări, binecuvântări
  Doamne, azi iţi mulţumesc !

  Viaţa mea-mpreună cu Isus
  E un cer senin, cer de soare plin
  Frică, griji, nevoi eu nu cunosc
  Căci de toate de la El primesc

  Vreau să ştie toţi că-s fericit
  Cu Isus al meu ce m-a mântuit
  Vreau de-acum doar Lui să îi slujesc
  Cu viaţa mea
  Să-i mulţumesc.

  Sarbatori binecuvantate iti doresc, Melania draga, impreuna cu toti cei dragi ai tai!
  Craciun fericit! 🙂

  Like

 8. Draga Melania nu stiu de ce mesajele tale au ajuns la spam 😦
  Bine ca am verificat si le-am gasit 🙂
  Multa sanatate si tot ce iti doresti .Multa pace in familia ta si daca nasterea Domnului a fost si este un motiv de bucurie doresc ca aceasta bucurie sa fie mereu in inima ta chiar si cand cerul iti va fi innourat …..

  Like

 9. Multumesc Angela pentru cuvintele frumoase, si fie ca binecuvantarile Cerului sa fie din belsug in viata si in familia ta! Nici eu nu stiu cum de ai gasit mesajele la spam?..e bine sa verifici si spam-ul din cand in cand..:) Te pup! 🙂

  Like

Lasă un răspuns

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s