Care-ți sunt prioritățile în viață ?

Te bucuri de viața pe care o ai? Exalți de bucurie atunci când soarele răsare, zâmbești când auzi un ciripit de păsărele, te minunezi când ploaia udă pământul, când fulgii de zăpadă se aștern atât de lin pe pământ, când încă mai vezi un bărbat și o femeie la o vârstă înaintată ținându-se de mână, când privești în fiecare zi chipul celui cu care ai decis să-ți trăiești viața? Aceste imagini, s-ar putea să fie de o importanță nu prea mare pentru tine, pentru că ești preocupat de alte lucruri de dimineața devreme și până noaptea târziu. Îți investești prea mult timp în proiecte pe care le consideri o sursă de câștig, iar alergarea după bani e o cursă periculoasă care te ține departe de familie și de adevăratele valori în viață. Goana după a avea mai mult decât înseamnă nevoie a acaparat multe persoane, le-a ademenit, și le-a distrus implicându-le în felurite păcate. Din cauza lipsei tale de interes în a analiza care sunt prioritățile în viață și cum gândește Dumnezeu vizavi de dorința de a avea mai mult decât suficient te angajezi pe drumul lăcomiei vrând cu orice preț să-ți atingi scopurile. S-ar putea să obții ce intenționezi, dar la final lucrurile avute în mâini să nu te mai încânte deoarece vei observa suferința  de pe chipul celor ce ți-au colorat viața, cât și glasul lor care a amuțit demult, deoarece nevoia lor stringentă a rămas neâmplinită. Nu crezi că-i prea mare zbucium în a-ți aduna niște nimicuri cu riscul de a-L pierde pe Dumnezeu din viața ta, pentru că ai nesocotit faptul că El poate să îți dăruiască totul pe deasupra în schimbul căutării Împărăției Sale? În același timp relațiile cu cei din jur vor fi alterate. Îți sugerez să încetinești ritmul și să pui accent pe relația ta cu Dumnezeu, lucru prioritar în viață, care îți va dărui înțelepciunea necesară pentru a ști cum să te raportezi la familie, cum să-ți îndeplinești rolul care ți s-a atribuit, și să-l exerciți cât mai bine pentru ca în casa ta să fie mereu sărbătoare. Banii își iau zborul când te aștepți mai puțin, dar timpul pe care l-ai petrecut cu alții va rămâne o amintire grăitoare!                                                                                               Melania L. MelaLinesTransparent

10 thoughts on “Care-ți sunt prioritățile în viață ?

 1. Asa e Melania..
  Dar intalnesti cateodata o persoana care nu e consumata de a sti si a cunoaste mai mult, sau de ajunge la o stare mai inalta….nici macar de bani sau averi nu e preocupata…. ci doar de sine… Tot ce-l consuma este “eu-l” …
  Si ma intreb cum poate trai cineva fara sa cultive relatii sanatoase cu cei din jurul lui/ei, cum poate sa se folosesca doar de cei din jurul lui/ei, fara sa se investesca la randui in ele…Chiar asa de tocita sa le fie constiinta…sau chiar asa impietrite sa le fie inilmile?!?!
  Si totusi … exista si asa oameni…

  Like

 2. Cred ca exista, dar exista si speranta ca astfel de oameni se pot schimba radical. Dumnezeu intinde o mana omului care se zvarcoleste in mocirla lui, si-l readuce la o viata noua, o viata de acum pusa in slujirea semenilor. Nu mai ai sperante sa vezi rezultate pozitive in acea persoana? Crede puternic, in Cel ce porunceste ca un lucru sa ia fiinta din nimic!!!!!!

  Like

 3. Asa este avem un Dumnezeu suveran ,El poate daca omul vrea….O hotarare frumoasa pe care omul o poate face de a se increde total in mana Celui care cunoaste pana si cele mai adanci si ascunse taine ale inimilor noastre si are puterea sa le aduca la lumina ,sa ne elibereze daca suntem incatusati .Apoi pune in noi putere din puterea Lui.Slava Lui!

  Like

 4. Goana dupa transforma omul in robot, dupa parerea mea. Din pacate banii au ajuns atat de importanti incat cer sacrificii enorme.
  Ai dreptate, banii isi iau zborul si la final doar amintirile raman.
  Inca o postare care m-a tinut cu sufletul la gura!

  Like

 5. Ma bucur in fiecare zi de inca o dimineata catre care deschid ochii si ma bucur de zambetul copilului si sotului meu. Nu inseamna ca nu sunt si zile in care, desi ma trezesc, sa nu ma intreb incotro, de ce, ce am de facut. zile in care incerc sa ma regasesc, sa gasesc motivatia catre ceva. dar cred ca viata e un miracol ce trebuie trait si mai ales simtit. atunci cand realizezi ca a trecut un anotimp fara sa il fi observat inseamna ca trebuie sa schimbi ceva in ritmul propriu.

  Like

  1. Draga Valy, multumesc pentru gandurile tale. Dumnezeu sa-ti binecuvanteze sotul si copilul in continuare, si sa te bucuri de ei toata viata! Atunci cand mai apar si nori pe cerul vietii tale, Dumnezeu sa-ti dea suficienta rabdare in asteptarea soarelui care va straluci si mai puternic, pentru tine.O zi minunata draga Valy!

   Like

Lasă un răspuns

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s