Prețuiește timpul!

MelaLinesTransparent

Există o lecție pe care mulți oameni nu au învățat-o și nu sunt deschiși pentru a face pași în direcția aceasta și care are legătură cu administrarea timpului. Unii, nu au discernământ pentru a-l valorifica. Dacă au la dispoziție câteva ore libere prea puțin se gândesc la faptul că au o ocazie în plus să vorbească cu Dumnezeu fără de care sufletul lor nu poate trăi sau să citească o carte bună pentru a-și îmbogăți cunoștințele dar în schimb optează pentru a urmări ceva emisiuni televizate și nu e nimic greșit în asta dacă vor fi în măsură să aleagă ceva constructiv. Diferența între a viziona emisiuni cu caracter religios și în a petrece timpul savurând diferite showuri și emisiuni de divertisment este majoră prin influența avută asupra individului.Temele cu o conotație religioasă vin în întâmpinarea celor ce caută într-un mod real să trăiască o viață curată și contribuie la înnoirea minții lor, la consolidarea crezului lor, ajutându-i să ia decizii înțelepte la fiecare pas. Contrar acesteia, sunt unele emisiuni care au ca scop promovarea ocultismului și oamenii sunt atât de curioși și deschiși să savureze din plin tot ceea ce li se pune pe tavă fără a ști că emisiuni de acest gen ar putea avea efecte negative asupra lor. Fă-ți o evaluare a felului cum te simți după ce vizionezi aceste emisiuni? Ești calm, mintea ți-e limpede, deținând gânduri pozitive care țintesc înspre a-L onora pe Dumnezeu, ești motivat să faci bine celui de lângă tine în diferite moduri sau în interiorul tău domnește o agitație cumplită manifestându-se printr-un vocabular neadecvat cu cuvinte josnice pe care le vei adresa celor din jur și vei dori să-i controlezi și să-i domini cu orice preț? Ambalajul unei cutii poate să îți încânte privirea dar nu îți poate garanta mulțumirea pentru ceea ce vei găsi în interior. E nevoie de o mare înțelepciune și de o legătură strânsă a omului cu Dumnezeu pentru a auzi șoapta Duhului Sfânt care poate să-l îndrume în așa fel ca prin alegerile făcute să nu se întineze. Dacă îți dedici mult din timpul tău vizionării emisiunilor care nu vor să aibă nici o legătură cu Dumnezeu îți deschizi inima și mintea pentru acumularea de gunoaie care îți vor influența în rău, acțiunile, vocabularul, comportamentul ajungând în cele din urmă un om fără speranță dacă nu te trezești. Domnul Dumnezeu este bogat în înțelepciune și poate să ți-o dăruiască fără măsură dacă o vei dori cu toată ființa ta și astfel vei ști să prețuiești viața ce ți s-a dăruit pentru o vreme pe acest pământ.

                                                                                      Melania L.

MelaLinesTransparent

precious-time1

16 thoughts on “Prețuiește timpul!

 1. Asa este, mai ales stirile de la ora 5. Sincer, le-as muta la ora 12. Dar ce pot sa fac daca familia mea se uita la ele? Cand aud stirile, imi pun castile pe urechi si ascult muzica ori ma uit la un film bun pe calculator.
  Din pacate nu ma pot muta in alta camera

  Like

  1. Înțeleg Petruța.
   Dumnezeu să fie ajutorul tău în fiecare zi și tot ce e curat, tot ce e vrednic de iubit, tot ce e vrednic de primit, orice faptă bună, aceea să te însuflețească! O zi minunată dragă Petruța.

   Like

 2. Melania, this is God’s wisdom for us. It leads to life. Thank you for writing about the danger in using our time badly, watching things that defile and agitate us. We can become careless and injure our souls, and then harm others. May the Lord Jesus Christ continue to lead you!
  In His love,
  Maria

  Like

  1. Thank you so much Maria for your words.
   Is so nice that you can understand what i writte even if is in roumanian:).
   May the Lord lead you also enough wisdom to precious the time.
   I hug you and a very beautiful Sonday i wish you! 🙂

   Like

 3. Melania,sunt întru totul de acord cu cele ce ai scris și melodia plăcută, m-a făcut să reflectez.Nu știu căt de mult mi-am prețuit timpul, dar mi-am dorit acest lucru, am vrut să fiu aproape de Dumnezeu, dar nu știu dacă El m-a simțit, vorbesc cu Dumnezeu în rugăciuni, dar nu știu dacă El mă aude, cred în Dumnezeu, dar nu știu dacă El mă crede, ceea ce pot spune este că tot ceea ce am realizat în viață se datorează lui Dumnezeu.

  Like

 4. Mă bucur mult doamna Victoria pentru cuvintele dumneavoastră.
  Dumnezeu apreciază mult acea persoană care IL caută pe El cu o inimă sinceră și în felul acesta îi și răspunde la rugăciuni.
  În fața Lui totul este gol și descoperit.
  Când ne gândim că perii din cap ni-i numără.
  Este interesat de fiecare detaliu din viața noastră.
  Un Dumnezeu așa Mare care a creat Universul dorește sa aibă o relație personală cu noi…
  Nu-i așa ca-i extraordinar?
  Atunci când trăim în ascultare de El viața noastră are cu adevărat culoare.
  O zi minunată vă doresc, doamna Victoria.

  Like

 5. „E nevoie de o mare înțelepciune și de o legătură strânsă a omului cu Dumnezeu pentru a auzi șoapta Duhului Sfânt care poate să-l îndrume în așa fel ca prin alegerile făcute să nu se întineze. ”

  Aceasta fraza mi-a placut cel mai mult. As vrea sa mi-o scriu si sa o pot pune undeva la vedere, sa o pot vedea mereu.

  Noi ne consideram binecuvantati pentru ca am ales sa nu avem televizor in casa.

  Like

  1. Dragă Ana, mulțumesc pentru cuvintele tale.
   Dacă ți-e de folos această frază pune-o la vedere.:)
   Și fie ca Domnul să-ți fie călăuză pe drumul înspre Cer!
   O zi extraordinară îți doresc!

   Like

Lasă un răspuns

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s